Filters

  • Resultaten gevonden in

ADEPT - BacTerminator Dental

ADEPT - BacTerminator Dental

Adept BacTerminator

Waterbehandeling zonder chemie met de ADEPT BacTerminator Dental

De Adept BacTerminator® Dental is een compleet waterbehandelingssysteem speciaal ontworpen voor tandheelkundige behandeleenheden zonder toevoeging van chemicaliën. Minimaliseert het risico op luchtweg- en andere infecties voor het behandelteam en patiënten. De BacTerminator® is effectief tegen Legionella en andere micro-organismen. De BacTerminator® kan ook effectief ingezet worden bij behandeleenheden met een te hoge verontreiniging.
Voordelen:
  • vervangt ingebouwde desinfectiesystemen
  • 99,9% effectief desinfectieproces
  • geschikt voor nieuwe en bestaande behandeleenheden
  • milieuvriendelijk

Wenst u meer informatie?

Neem contact op met onze equipmentspecialisten:
Lees de brochure (ENG):

Hoe werkt het?

De BacTerminator® bestaat uit een unieke gepatenteerde desinfectiekamer met electrolyse technologie waardoor het leidingwater op een effectieve wijze wordt geleid. De in het leidingwater aanwezige zouten worden omgezet in vrij chloor zoals hypocloorzuur, wat 50 - 100 keer efficiënter is dan normaal chloor. Dit betekent dat het mogelijk is om met zeer lage concentraties vrij chloor een zeer hoge desinfectiegraad te verkrijgen. De ingebouwde filters zorgen ervoor dat kleine verontreinigingen en calciumcarbonaat (kalk) uit het water worden gefilterd, waardoor interne onderdelen zoals o.a. filters en kleppen van de behandeleenheid beter beschermd worden.

Goed om weten

Eenvoudig te installeren
De compacte en geluidsarme BacTerminator® is eenvoudig te installeren in een sterilisatie of andere ruimte waar een water- en electriciteitsaansluiting aanwezig is. Met het vulstation kan eenvoudig de fles of watertank van uw behandeleenheid gevuld worden.
Gecertifieerd
Het door de BacTerminator® geproduceerde water is gecertificeerd en voldoet in tegenstelling tot veel op de markt verkrijgbare chemische toevoegingen aan de wet op medische hulpmiddelen klasse IIa.