Filters

  • Resultaten gevonden in

Henry Schein sponsort leerstoel tandheelkunde bij de Katholieke Universiteit Leuven

Henry Schein sponsort leerstoel tandheelkunde bij de Katholieke Universiteit Leuven

KUL 

Henry Schein sponsort leerstoel tandheelkunde bij de Katholieke Universiteit Leuven

De focus van de leerstoel voor onderzoek naar innovatieve methoden in de tandheelkundige zorg ligt op optimalisatie van het osseointegratieproces

Vilvoorde | 13 maart 2020

 

Henry Schein Inc. is met de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) een sponsorovereenkomst aangegaan voor de "Chair for Research on Innovative Methods in Oral Care". Met haar programma's op basis van het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en hoogleraren behoort KU Leuven tot de mondiale top 50 van universiteiten. *
Doel van de leerstoel is het optimaliseren en faciliteren van het osseointegratieproces door modificatie van het oppervlak van implantaten, het macrodesign van implantaten, reductie van de diameter ervan en de toepassing van groeifactoren en genezing bevorderende proteïnen. Zo moeten betere resultaten in zwak botweefsel binnen handbereik komen. De leerstoel zal bekleed worden door prof. dr. Marc Quirynen, prof. dr. Katleen Vandamme, prof. dr. Joke Duyck en prof. dr. Andy Temmerman.
“De tandheelkundige implantologie heeft de afgelopen jaren indrukwekkende innovaties gekend. Dankzij deze langdurige steun kunnen we ons concentreren op cruciale onderzoeksactiviteiten ter verbetering van tandheelkundige behandelingsmethoden en onze studenten in de toekomst specifieke colleges geven over deze resultaten,” aldus prof. dr. Marc Quirynen, hoogleraar Parodontologie en Orale Microbiologie, afdeling Mondgezondheidswetenschappen, KU Leuven.
De samenwerking tussen Intra-Lock en KU Leuven begon in 2017. In 2018 werd Intra-Lock overgenomen door de Global Dental Surgical Group van Henry Schein. Intra-Lock is een toonaangevend leverancier van innovatieve oplossingen voor tandreconstructies, biomateriaal en prosthetic abutments. Met de overname ging de steun voor deze belangrijke leerstoel in december 2019 over naar Henry Schein, Inc. De nieuwe overeenkomst met Henry Schein is verlengd tot 2022.
“Wij zetten de ondersteuning van KU Leuven voor deze belangrijke tandheelkundige leerstoel graag voort en gaan deze verlengen”, aldus dr. René Willi, President Global Dental Surgical Group, Henry Schein. “De activiteiten van de universiteit sluiten perfect aan bij onze plannen om producten inzake implantologie empirisch en wetenschappelijk te testen. Daarnaast staan wij ook voor onderwijs dat voldoet aan de hoogste normen.
De Global Dental Surgical Group van Henry Schein biedt dentale zorgkundigen een exclusief portfolio van de nieuwste chirurgische en regeneratieve producten, alsook digitale oplossingen voor orale reconstructies. BioHorizons en Camlog, marktleiders op het gebied van premium implantaatsystemen, restauratieve componenten, biologische producten en digitale oplossingen, maken deel uit van de Global Dental Surgical Group van Henry Schein.
* Bron: KU Leuven

Download persbericht (PDF)