Filters

  • Resultaten gevonden in

Practice Pink-programma ondersteunt de wereldwijde strijd tegen kanker

Practice Pink-programma ondersteunt de wereldwijde strijd tegen kanker

 

Henry Schein’s Practice Pink-programma ondersteunt de wereldwijde strijd tegen kanker

Door vanaf 15 oktober tot eind 2020 een percentage van de omzet van deze 'pink' producten te doneren aan Cliniclowns België ondersteunt Henry Schein de activiteiten van de non-profit organisatie.

Vilvoorde | 14 oktober 2020

 

Cliniclowns België brengen afleiding en vreugde voor kinderen die door ziekte en/of handicap in het ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun omgeving. Door middel van improvisatie proberen de clowns afleiding te creëren in de vier muren van een ziekenhuiskamer. Dankzij hun jarenlange ervaring kennen de clowns de emotionele wereld van een kind heel goed. Ze bezoeken nu wekelijks 30 ziekenhuizen in heel België. Als onderdeel van hun activiteiten bezoeken Cliniclowns België ook jaarlijks het oncokamp waar kankerpatiënten uit heel België aan deelnemen. *
“In nauwe samenwerking met onze klanten en toeleveranciers heeft Henry Schein een flinke bijdrage kunnen leveren aan de wereldwijde strijd tegen kanker. Omdat we allemaal op enige wijze door kanker worden geraakt, zijn we blij dat we via Practice Pink en als een team weer dichter bij ons gezamenlijke doel komen van een wereld zonder kanker”, aldus Cees Balder, Managing Director van Henry Schein in de Benelux.
Practice Pink, dat nu al 14 jaar achter elkaar plaatsvindt, is een initiatief van Henry Schein Cares, het wereldwijde programma van het bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Henry Schein Cares berust op vier pijlers: het aanmoedigen van leden van Team Schein om hun doelstellingen te bereiken, het zorgen voor verantwoordingsplicht door ethische zakelijke praktijken naar alle niveaus binnen Henry Schein uit te breiden, het bevorderen van milieuduurzaamheid en het verbeteren van de toegankelijkheid tot gezondheidszorg voor minderbedeelden en risicogemeenschappen over de hele wereld.
Samen met niet-gouvernementele organisaties en leveranciers uit Noord-Amerika en Europa helpt Henry Schein tandartsen en zorgprofessionals om bewustzijn te kweken en geld in te zamelen voor een remedie voor borstkanker en andere soorten kanker door hun klanten een assortiment 'pink'-producten aan te bieden, waaronder medische verbruiksartikelen, praktijkbenodigdheden en kleding.
* Bron: Cliniclowns België: www.cliniclowns.be

Download persbericht (PDF)